INDIA

Time4Society Gateway2India

Intense experience, learning by doing
8 – 16 november 2014

Ervaar samen met ons deze reis via onze Blog.

Tijd geven in India:                           

Time4Society vzw inspireert en steunt bedrijven en organisaties in de zoektocht naar een zinvolle aansluiting met de samenleving waarin ze actief zijn. Time4Society is een uitnodiging aan bedrijven en hun medewerkers om in ongewone omstandigheden, de anderen op weg te helpen, maar ook elkaar en zichzelf te herontdekken. Door tijd te maken voor andere mensen, voor de natuurlijke omgeving, voor culturele verbreding, voor meer internationaliteit.

Met T4S Gateway verruimen we onze grenzen. Het is een kort, intensief traject voor ondernemers en leidinggevenden die door meer kennis en contact, effectiever willen omgaan met de snel veranderende wereld. Met een bewuste emigratie uit het ‘eurocentrisme’ om de hedendaagse uitdagingen van de wereld ruimer te vatten.

In 2014 is er de Gateway2India. India behoort tot de oudste en grootste wereldbeschavingen, en kent een fenomenale diversiteit. Op alle vlakken: cultureel, economisch, sociaal, filosofisch. Dit multiculturele continent is vandaag een icoon van eigengereide mondialisering. Qua onderzoek en ontwikkeling behoort deze Aziatische gigant tot de wereldtop. Tegelijkertijd leven honderden miljoenen mensen in armoede. Toch levert India op CSR vlak voorbeelden om U tegen te zeggen.

 

Programmavoorstel:

Za 8/11   Vlucht Brussel – Delhi         vertrek 10.20     aankomst 22.45

Zo 9/11  Delhi is het machtscentrum van het federale land India, gelijktijdig vindt u er een groot cultureel erfgoed. En er is het schrijnend contrast tussen oud en nieuw. In New Delhi bezoeken we Qutub Minar , Humayun’s Tomb, Laxmi Narayan Temple, Drive past Presidents House,  Parliament House, Government Secretariat Buildings.  In old Delhi is er het Red Fort, Jama Masjid, Raj Ghat and Shanti Van.

Ma 10/11 Een rit van ongeveer 5 uur naar Agra brengt ons bij een van de zeven wereldwonderen, de Taj Mahal, het grootste liefdesmonument ter wereld. Bezoek Taj Mahal en  Agra Fort.

Di 11/11     Wo 12/11    Do 13/11

Gedurende drie dagen gaan deelnemers dag tijd investeren in lokale projecten. Onderstaande projecten staan momenteel op de lijst. Lunch is telkens inbegrepen. Avond is vrij voor persoonlijke verkenning.

1.    EK PAHEL NGO

Deze vzw werkt met een team, jonge gemotiveerde mensen en wil het leven van arme kinderen en vrouwen verbeteren door de verstrekking van onderwijs,  medische hulp,  dagelijkse maaltijden,  scholing rond hygiene, gezinsplanning. Zelf begeleiding in de zoektocht naar werk hoort tot het takenpakket.. http://ekpahel.com/

2. PRELUDESCHOOL

‘We onderwijzen geen kinderen, we creëren voor hen de condities om te kunnen leren’. Dat is de duidelijke missie en ambitie van de Prelude Public School. Via gesprekken met tieners, leraren,  ouders en onderwijsverantwoordelijken leren deelnemers wat jonge mensen vandaag en morgen kunnen betekenen in de modern Indische maatschappij en hoe ze omgaan met kansen en vooroordelen. http://www.preludeschool.org.in/

3. DRISHTI – NGO

Dristhi bekommert zich, reeds meer dan een eeuw, over het lot van blinde kinderen en jongeren in de Indiase maatschappij. Deze organisatie is actief in een twaalftal grote stede; Daar zorgt ze voor opvang, onderwijs en medische begeleiding. Zij voeren succesvolle campagnes voor oogdonatie en verzamelen fondsn om deze operaties mogelijk te maken. Deelnemers bezoeken hun centrum,  spenderen  quality time met de kinderen en leren meer over deze aparte vorm van blindenbegeleiding. http://drishti.org.in/?page_id=26

Vr  14/11         Vrij in  Agra , namiddag naar Delhi,

Za 15/11          Vrij in Delhi; namiddag afsluitvergadering;

Zo 16/11          Vlucht Delhi – Brussel   vertrek 3.00   aankomst 8.00

Prijs: 2.980 euro per persoon

Doelgroep: CEO’s, HRM,- CSR-, IT-, Communicatieverantwoordelijken, …

Inschrijven: Contacteer  katrien.rennemeier@time4society.com of benjamin.demarcin@time4society.com

Organisatie: 

De T4S Gateway2India is een initiatief van:

  • Time4Society vzw, gespecialiseerd in CSR met name in social teambuildings en interactieve CSR-trainingen voor  bedrijven
  • i.s.m. ViaVia Toerisme Academy vzw, die focust op duurzame samenwerking en intercultureel ondernemerschap.
    De technische organisatie wordt door de Belgische touroperator Joker verzorgd.